Organisatie
Rosener Manzstraat 80
Rotterdam

Sociaal Raadslieden Delfshaven

Rosener Manzstraat 80 Rotterdam Nederland Nederland

Raakt u de weg kwijt in het doolhof van overheidsinstellingen en particuliere instanties? Bureau sociaal raadslieden geeft informatie en advies over allerlei wetten en regelgevingen. U kunt ook hulp krijgen bij het indienen van aanvragen en bezwaarschriften en het invullen van ingewikkelde formulieren.

Het sociaal raadsliedenwerk kan voor u bemiddelen bij problemen met personen en instanties. Bijvoorbeeld door een brief te schrijven, te telefoneren of door een gezamenlijk gesprek aan te gaan. Wanneer het nodig is kunnen wij u de weg wijzen naar de juiste instellingen of personen, waarbij u terecht kunt.

Enkele voorbeelden van vragen waarmee u bij de sociaal Raadslieden terecht kunt zijn:
Voor welke uitkering of voorziening kom ik in aanmerking? Klopt het dat ik mijn huursubsidie moet terugbetalen? Kan ik voor een belastingteruggaaf in aanmerking komen? Waar moet ik aan denken wanneer ik ga scheiden? Ik heb een klacht over een aankoop, kunt u mij daarbij helpen? Kunt u mij helpen met het invullen van dit formulier?

Wat doen sociaal raadslieden?
Sociaal Raadslieden kunnen u deskundige informatie geven. U weet dan bijvoorbeeld waar u recht op heeft of wat u van een instelling kunt verwachten. Zij kunnen u ook adviseren wat u in een bepaalde situatie het best zou kunnen doen. Vaak zullen de Sociaal Raadslieden zelf actie voor u ondernemen, omdat u er alleen niet meer uitkomt. Zij kunnen bijvoorbeeld bemiddelen tussen u en een instantie. Of zij schrijven een brief of bezwaarschrift voor u. Soms zullen zij u ook verwijzen, als een andere instantie of persoon u beter kan helpen, zoals een maatschappelijk werker of een advocaat.

De dienstverlening van de Sociaal Raadslieden is onafhankelijk, vertrouwelijk en gratis.